Крими, Новини

Масов бой между ромски фамилии в Самоков, задържаха 9 души

Полицията е успяла да задържи деветима души в Самоков, с което е предотвратено разрастването на масов побой, съобщиха от МВР.
Около 23.30 ч. на 1 септември в Районното управление на полицията в града ни бил подаден сигнал за масов бой между двайсетина души на ул. „Странджа“. На място незабавно били изпратени полицейски служители, пред които 39-годишна жена заявила, че тя и нейни роднини били нападнати от семейство, с което имат стара вражда.
Междувременно в управлението се явили трима членове на въпросното семейство, които пожелали да подадат жалба срещу трима от опонентите си, които по думите им, около 22 ч. същата вечер пред магазин в махалата заплашили с нож и саморазправа един от тях. Излизайки пред сградата на управлението, тримата били посрещнати от тълпа от над 30 души, носещи брадви, бухалки и ножове, които предприели саморазправа с тях и чакащите ги отвън техни близки.
За да се прекрати масовото сбиване били мобилизирани всички служители на реда в града ни, които успели да разпръснат агресивната тълпа. При инцидента пострадали двама мъже, единият от които бил прегледан и освободен за домашно лечение, а другият е настанен в болницата с прободна рана, но без опасност за живота.
Полицейските служители установили самоличността на най-дейните участници в сбиването. С участието и на служители от Костенец, Ихтиман, Специализираните полицейски сили към Столичната дирекция на вътрешните работи и жандармерията първоначално били задържани петима местни жители, сред които и две жени.
Други трима били обявени за общодържавно издирване, като впоследствие те и още един участник в масовата свада също били задържани.
През нощта след побоя полицаи дежурили цяла нощ в Седми квартал, за да не се стигне до нови ексцесии.
Образувано е досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата. Разследването продължава.

Comments Closed

Comments are closed. You will not be able to post a comment in this post.