Новини, Обяви, Туризъм

Масов поход до Мусала на 27 юли

Очаква се стотици почитатели на YouTube канала The Clashers да се включат в масовото изкачване на Мусала, предвидено за 27 юли, събота. Поводът е достигането на половин милион абонати, което авторът на канала Слави Панайотов преценява като своеобразно изкачване на връх.
„Идеята е да се откъснем за малко от телефоните и компютрите и да изкачим покрива на България“, заяви Панайотов. Той е и автор на книгата „Топ мистериите на България”, предизвикала инткереса на мнозина към забележителни места и истории в страната ни.
Изкачването на Мусала ще бъде заснето по земя, а и от въздуха – с дронове.
Препоръчва се участниците да си направят предварително планинска застраховка. Походниците на възраст под 18 години пък трябва да имат непременно пълнолетен придружител.
Маршрутът предвижда:
9.30 ч. – тръгване към върха от станцията на кабинковия лифт на Ястребец
10.30 ч. – пристигане на хижа “Мусала” и почивка
10.40 ч. – тръгване към Леденото езеро
12 ч. – пристигане на заслона и почивка
12.10 ч. – тръгване към вр. Мусала
13 ч. – пристигане на Мусала; свободно време
14 ч. – тръгване обратно
Стремежът е от една страна да се поощри здравословният начин на живот, а от друга – повече хора, млади и по-възрастни, да видят красивата рилска природа.
От „А1”  ще осигурят тениски за участниците в похода, от „Девин“ ще се погрижат да уталожат жаждата на ентусиастите, а от EXQ Foods ще заредят присъстващите с енергия чрез своите био барчета.

Leave a Reply