Математически турнир… на английски

В Професионалната гимназия по туризъм по идея на преподавателя /по програма „Заедно в час”/ Генади Генов на 28 май се състоя турнир по математика на английски. Според запознати подобно състезание досега не е имало изобщо в България. В три възрастови групи се състезаваха 9 отбора, съставени от общо 50 ученици.
При единадесетокласниците победи екипът с учител Кера Попова от СОУ „Отец Паисий”. Отборът „Нейчеви” от същото училище излезе на първо място при седмокласниците. Тук втори се класира „The Robots” с учител Елена Дамянова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Надпреварата сред петокласниците спечели ЦСКА с учител Стоилка Гелова от ОУ „Митр. Авкс. Велешки”. В тази група следващите две призови места заеха ученици с учител Мариана Димитрова от СОУ „Отец Паисий”. Призьорите получиха купи и подаръци.
Журито бе съставено от Павлин Стайков, доктор по физика в Канзаския университет (САЩ), и Светлин Стефанов, специалист по информационни технологии.
Домакините благодариха на всички участници и добавиха, че имат идея турнирът да се провежда всяка година. Дори се очаква втори кръг на състезанието през есента.

х х х

На 1 юни в Самоков бяха връчени грамоти, медали, сертификати и предметни награди на най-добре представилите се в пролетния кръг на „Математика без граници”, „Европейско кенгуру” и великденското математическо състезание представители на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, НУ „Станислав Доспевски” и ПГ „Константин Фотинов”. Георги Димитров от гимназията единствен се класира за финалния кръг на международния турнир „Математика без граници” през юли в Несебър. Отличилите се бяха привествани от Светла Костова, председател на самоковската секция на Съюза на математиците. Присъстваха много ученици, учители и родители.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*