Медальони с герба на Самоков за най-малките граждани

Денят на родилната помощ – 21 януари, популярен отдавна като Бабинден, бе честван тържествено на много места в Самоков и селата.
В Ритуалната зала на самата дата всички бебета, появили се на бял свят през 2013 г. в града ни, и техните родители бяха зарадвани с плакети с герба на Самоков. Плакетите връчиха кметът Владимир Георгиев, заместникът му Васил Сайменов, директорите на дирекции в Общината Ангелина Вангелова и инж. Бранимира Бодурова.

Както споделиха от местната администрация, били са изпратени предварително 350 писма до родителите с покана да присъстват на тържеството. В препълнената с майки, татковци, баби, дядовци, братчета и сестричета зала в чест на най-малките граждани, на родителите им и на медиците, помогнали за раждането на мъничетата, пяха, рецитираха и играха възпитаници на ЦДГ „Пролет” и участниците в мажоретния състав и танцовата трупа при ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Г-н Сайменов приветства родителите с пожелание за здраве и щастие на рожбите им и да ги възпитават така, че те никога да не забравят своите корени и винаги да се чувстват горди, че са самоковци. Отправена бе и благодарност към медиците с пожелания за нови успехи в работата им.
Сред представителите на болницата на тържеството бяха управителката д-р Красимира Ковачка, началникът на акушеро-гинекологичното отделение д-р Пламен Спасов, д-р Снежана Троева, главната медицинска сестра Ангелина Гаврилова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*