Новини, Туризъм

Международен конкурс за центъра на Боровец

Започва работа по организацията на международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова централна част на Боровец, информираха на 20 юни от Общината.
Целта е да се съберат проектни решения и предложения за нов облик на т. нар. златен триъгълник, който обхваща територията между ски-пистите, началната станция на кабинковия лифт и основния автомобилен подход към курорта. Конкурсът ще се осъществява с подкрепата на Камарата на архитектите и Съюза на архитектите.
Предстоят, както е известно, и обществени обсъждания за възможното бъдеще на Боровец и специално на „златния триъгълник”. Във връзка с това се отправя покана към гражданите, бизнеса, туристите и изобщо посетителите на курорта, към професионални и неправителствени организации да участват в обсъждането, което ще се състои на 29 юни, сряда, от 17 ч. в читалище-паметник „Отец Паисий”.
Второ подобно обсъждане ще има на 7 юли, четвъртък, от 18 ч. в Централния дом на архитекта /зала 2/ в София.
По време на обсъжданията ще бъде представена концепцията за предстоящия конкурс и ще бъде дадена възможност на всички заинтересовани страни да изкажат своите мнения и препоръки, да поставят въпроси и да дадат предложения.
Тази година, както е известно, Боровец чества 120 години от своето основаване като курорт.

Leave a Reply