Международна награда за Марияна Илиева

Академия по случай 70-годишнината на белградския планинарския клуб „Победа“ се състоя в столицата на Сърбия в навечерието на Нова година. „Победа” е едно от най-големите туристически сдружения на Балканите с над 2500 членове и е основоположник на Организацията на балканските туристически клубове и дружества. Тази организация е създадена през 1999 г. с цел активизиране на сътрудничеството, взаимопомощта и съвместната туристическа дейност.
На форума бяха отчетени изключително богатата дейност и впечатляващите постижения на планинарите от сдружението през годините, както и взаимодействието им с дружества и туристи в международен аспект.
На официална церемония бяха наградени планинари и туристически сдружения с изключителни заслуги за дългогодишното успешно сътрудничество и разширяване на туристическата дейност. Сред осемте отличени бе и Марияна Илиева, председател на самоковското дружество за планинарство, екология и спорт „Мусала“. Илиева бе наградена за особени заслуги и активна туристическа дейност, участие в многобройни съвместни походи и за високопланинските й постижения, както и за нейната отзивчивост и установените топли приятелски взаимоотношения.
Това е второ голямо признание за дейността на известната самоковска планинарка през миналата година, след като през юни на Балканска среща в Риека, Хърватия, тя бе обявена за почетен член на Организацията на балканските туристически клубове и дружества.

Румяна Доганова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*