Здраве, Новини

Мерки срещу коронавируса

На заседание на Медицинския съвет и на Съвета по здравни грижи в „МБАЛ-Самоков” на 26 февруари са били обсъдени и приети мерки за подготовка за евентуално посрещане на случаи на опасния коронавирус в Самоков и района.
Симптомите са подобни като при грипа – зачервено гърло, висока температура, кашлица. Много е важно в такива случаи веднага да се посети личния лекар. Това важи с особена сила за идващите си от чужбина или за имащите контакт с хора, били в други държави.
В болницата е набавено необходимото. Ако общопрактикуващият лекар не е на работа, може да се посети Центърът за спешна медицинска помощ /който има договореност с джипитата/. Там при нужда ще се направи и консултация със специалист и ще се прецени как да се продължи лечението и дали няма да се наложи съответният пациент да се приеме в болницата или да се отправи за София.
„Ежедневно ще се следи положението с коронавируса и евентуалните съмнителни случаи. Всички медици са информирани”, заяви в сряда управителят на „МБАЛ-Самоков” д-р Красимира Ковачка. Тя предупреди, че няма място за паника. Необходима е обаче висока дисциплина от всички.

Leave a Reply