Крими, Новини

Мерки срещу палежите на коли

Във връзка със зачестилите палежи на леки коли в София и в други градове от Районното управление на полицията заявиха в понеделник, на 19 декември, че съвместно с Районната служба за пожарна безопасност да предприемат превантивни мерки. Сформирани са екипи, които да обиколят жилищните блокове в града ни и да се срещнат с представители на домсъветите.
От управлението предупреждават гражданите да повишат вниманието си към външните посетители, както и да вземат мерки за преместване на запалителните материали, струпани в някои входове на блокове. От своя страна полицията ще осигури повече дежурни за наблюдение през нощните часове, а от Пожарната пък ще бъде подготвена специална презентация.
Призивът на началника на РУП главен инспектор Мирослав Духалов е гражданите да дават своите оценки и предложения за работата на управлението и на полицейските служители, като използват поставената пощенска кутия в сградата на Районното или интернет страницата на Областната дирекция на МВР. “Така ще имаме по-добра обратна връзка и това ще бъде в интерес на сигурността на жителите на града и района”, обобщи г-н Духалов.

Leave a Reply