Баскетбол, Новини, Спорт

Милов и Секулов – сред топ талантите на родния баскетбол

Адриян Секулов

Двама баскетболисти на „Рилски спортист” – Адриян Секулов и Александър Милов, намериха място в престижната класация за приза „Рачо Колев – едно сърце, една игра”, учредена след смъртта на спортния журналист преди пет години.
В тазгодишната анкета участваха 15 пишещи братя, които номинираха общо 11 състезатели, сред които са и нашите две момчета. Победител за трета поредна година стана суперталантът на родния баскетбол Александър Везенков, който от този сезон защитава цветовете на испанския колос „Барселона”.
През настоящата кампания Александър Милов е сред лидерите на дублиращия отбор на „Рилски”, като все по-често получава доверието и на треньора на представителния тим Росен Барчовски. Статистиката на 21-годишния талант за изиграните 16 мача в редовния сезон на Националната баскетболна лига е 1.5 точки, 1 борба и 0.5 асистенции за средно 7 минути на паркета.
Адриян Секулов бе колега на Милов в дублиращия състав на самоковци, но същевременно бе преотстъпен на плевенския „Спартак” за срещите от НБЛ. Ади се пусна малко плахо в новото предизвикателство, но постепенно натрупа опит и самочувствие, за да се превърне в един от лидерите на тима си в края на сезона.
Преди броени дни „Спартак” изхвърли третия в редовния сезон тим на „Берое” от плейофите за титлата след 2:1 победи с дейното участие на нашия талант. 20-годишният гард изпъкна още в първия двубой от серията с 19 т. и 8 борби, а в решителната трета битка в Стара Загора отново бе на висота с 10 т., 5 борби и 3 отнети топки. Статистиката му само за редовния сезон пък е 3 т., 2 борби и 1 асистенция за средно 10 мин. игра в общо 15 двубоя.

Делян Василев

Александър Милов. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Leave a Reply