Министърът на вътрешните работи Младен Маринов посети „Самел-90”

По покана на кмета Владимир Георгиев министърът на вътрешните работи Младен Маринов посети на 7 ноември „Самел-90” ЕАД.
Министърът се запозна с работата на фирмата “SamArm” – партньорско дружество на International Armored Group /Канада/ и самоковския завод “Самел-90”. Както е известно, от тази пролет самоковската фирма започна производството на брониран автомобил, разработен от International Armored Group. Колата отговаря на съвременните изисквания както по отношение на балистичната защита, така и спрямо бомбени заплахи.
Зам.-директорът на “Самел-90” инж. Георги Йончев и финансовият директор Стоян Пашов представиха възможностите на вече готовите автомобили. Очертани бяха предимствата и на специализирания автомобил, оборудван с радиосмутители за защитa срещу импровизирани взривни устройства. Подобни коли, както стана ясно, се използват от президентите на Израел и Египет.
Инж. Йончев разказа за цялото производство на фирмата – смутители за телефонни устройства, артилерийски смутители, смутители за затвори, сигнално-окранителни системи, интерком системи, пускови механизми за преносими зенитно-ракетни комплекси и други изделия от сферата на специализираното производство. Представено бе и модерно гражданско производство, като особено внимание бе отделено на осветителните LED тела.
Независимо от високото качество на произвежданите изделия заводът почти няма поръчки от страната и работи главно на основата на договори с фирми от чужбина.
Министърът и придружаващите го лица – командирът на Специализирания отряд за борба с тероризма Георги Гайков, директорът на дирекция „Жандармерия” Красимир Добрев и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Спасов, бяха силно впечатлени от оригиналното и качествено производство. На министър Маринов му направиха силно впечатление и добрите условия за гаранционна поддръжка.
Брониран автомобил вече е предоставен за изпробване на Специализирания отряд за борба с тероризма.
Гостите изразиха надежда, че с тази среща се поставя началото на ползотворно сътрудничество между специализираните държавни институции и най-голямата самоковска фирма.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*