Новини, Образование

Министърът на образованието посети Самоков и даде идея за колеж тук

Просветният министър проф. Тодор Танев откри в навечерието на празниците нова, по-удобна компютърна зала на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, в която са преместени 20 компютърни конфигурации.
Директорът на учебното заведение Христоско Чамов разказа за работата на училището и за проектите, които се осъществяват.
Министър Танев и придружаващите го – зам.-министър Ваня Кастрева, началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Софийска област Мила Манчева и експерти, посетиха преди това и НУ „Д-р Петър Берон”, където бяха посрещнати от кмета Владимир Георгиев, зам.-кмета Васил Сайменов и директорката на училището Милка Горнишка.
По-късно гостите участваха в среща с директорите на училища от общината. Част от разговора бе посветена на обхващането в училище на ромските деца.
Според г-н Танев може да се мисли за откриване на колеж в Самоков. „Университети вече има много, но нишката между средното и висшето образование като че ли се къса. А колежите са именно това свързващо звено и ще стават все по-необходими”, заяви министърът.

Leave a Reply