Зимни спортове, Новини, Спорт

Министър и кмет уважиха състезанието за купа „Чамкория Джуниър”

“Искам да изразя пълната подкрепа на държавата за развитието на ски спорта и туризма в Боровец и Самоков”, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев при откриването на състезанията за купа “Чамкория Джуниър” на 15 февруари в Боровец. Присъства и кметът на Самоков Владимир Георгиев.
По трасето се спуснаха малките състезатели от местните клубове „Чамкория“, „Боровец“ и „Бороборд“, както и над 100 деца – любители на ските, техни родители и поддръжници. Сред тях бяха и спортният директор на „Бороспорт” Георги Кочов, председателят на клуб „Чамкория” Мирослав Севлиевски, бивши и настоящи национали по ски и сноуборд. Състезанието събра много зрители, които бурно подкрепяха скиорите и сноубордистите.
Лично министър Кралев връчи дипломите на участниците в надпреварата. Той и благодари на „Бороспорт” за създадените добри условия за състезателите.
“И в бъдеще ще подкрепяме подобни инициативи и ще осигуряваме база и възможности на повече деца да се докоснат до магията на ски спорта. Затова през последните десет години спонсорираме всички местни детски отбори, даваме възможности на децата от училищата и детските градини да карат безплатно, участваме в програми като „Научи се да караш ски”, обобщи Г. Кочов.

Leave a Reply