Министър Кралев награди Краси Анев, даде надежди за инфраструктурата в Самоков и Боровец

Биатлонистът Красимир Анев заслужи поредно признание за европейската си титла в индивидуалната надпревара на 20 км в Беларус през февруари. 31-годишният самоковец и наборът му от Троян Владимир Илиев, който стана световен вицешампион в същата дисциплини месец по-късно, получиха почетни плакети от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на церемония в министерството на 27 март. Подобни награди министър Кралев връчи и на двамата треньори – Георги Фъртунов и Николай Захаров.
„Вие защитавате достойно честта на България. Тази година е най-успешната за българския биатлон от титлата на Екатерина Дафовска на Олимпийските игри през 1998 г. Пожелавам ви да сте здрави, да имате късмет и съм сигурен, че ще успеете да радвате българите отново”, обърна се министър Кралев към спортистите.


Той коментира и инфраструктурните проекти в трите основни центъра на биатлон в България – Белмекен, Самоков и Троян, които трябва да обезпечат пълноценната подготовка на състезателите.
„Ще направим оценка на необходимите инвестиции, за да могат да се възстановят трасетата в Самоков и Троян”, заяви министърът.
Той сподели, че Боровец също влиза в плановете за развитието на биатлона, тъй като се предвижда, ако страната ни получи домакинството на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г., състезанията по този вид спорт да се проведат в нашия курорт.
На срещата присъства и председателят на федерацията Екатерина Дафовска, която подчерта, че предстои да се разработи тригодишен план за развитието на биатлона до следващите зимни олимпийски игри в Пекин през 2022 г. На основата на тази стратегия ще се водят преговори и за нужните за подготовката на биатлонистите финансови средства.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*