Новини, Шарен свят

Министър Нанков потвърди, че дупнишкият път ще се ремонтира основно

Пътят Дупница – Самоков ще бъде основно ремонтиран, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в парламента на 16 юни. Така Нанков, отговаряйки на питане на депутата от Самоков Валентин Милушев, потвърди обещанието, дадено от председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов на 22 май в среща с представители на самоковския инициативен граждански комитет за ремонт на пътя и кмета Владимир Георгиев. Както е известно, тази среща бе предшествана от граждански протести два дни по-рано.
Министърът поясни, че до края на юли трябва да започне процедурата за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. Началото на практическата дейност обаче ще зависи от това дали изборът на изпълнител няма да се обжалва.
Шосето е включено сред обектите, които ще кандидатстват за финансиране по европейската програма “Региони в растеж”. Основният ремонт ще струва 39 млн. лв.
Нанков потвърди още, че в няколко участъка на трасето ще се добави трета лента. Във връзка с това е необходимо да се изготви Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и да се отчуждат частни имоти. Преди време в тази посока Община Самоков вече предприе мерки.
Невралгичното трасе, както се знае, е в плачевно състояние от много години, а периодичното запълване на дупки на практика не подобрява ситуацията, тъй като те скоро отново се появяват и средствата изглеждат като хвърлени на вятъра.

Leave a Reply