Миро Васов отново национал! Четирима от „Рилски” се изправят срещу Чехия

Мирослав Васов. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Общо четирима баскетболисти на „Рилски спортист” получиха повиквателни от националния селекционер Росен Барчовски за предстоящите два мача от квалификациите за световното първенство срещу Чехия. Това са Алекс Симеонов, Деян Карамфилов, Мирослав Васов и Павлин Иванов, които съставляват близо една трета от цялата група от 15 състезатели.
Най-голям опит с националната фланелка има Павлин Иванов, който натрупа вече 33 мача за България. Алекс Симеонов е участвал в 21 срещи на националите, докато Деян Карамфилов засега има 4 участия за представителния ни тим.
Юношата на „Рилски” Мирослав Васов пък участва в лагера на националите в София точно преди година. Тогава Барчовски повика повече състезатели, за да провери състоянието и готовността им да помагат на тима занапред. Сега – година по-късно, явно е настъпил момента 23-годишният състезател да облече екипа на националния отбор и в официален мач.
Двубоите срещу Чехия са насрочени за 24 и 27 февруари, съответно в Ботевград и Пардубице. „Лъвовете” загубиха досегашните си два мача срещу Литва и Босна и Херцеговина, а същото направиха и чехите.
В двата преки сблъсъка за третото място в групата най-вероятно няма да участва звездата на нашия тим Александър Везенков, който има ангажименти с клубния си отбор „Олимпиакос” в Евролигата и най-вероятно от щаба на гръцкия тим няма да го освободят за мачовете на България. Освен на карето от „Р. спортист” треньорът Барчовски е повикал по двама играчи от „Левски” (Чавдар Костов, Венцислав Петков) и „Балкан” (Димитър Димитров, Станимир Маринов), както и по един от „Берое” (Александър Янев) и „Академик” Пловдив (Васил Бачев). Още петима баскетболисти, които играят в отбори в чужбина, са призовани да защитават честта на България – Андрей Иванов („Стяуа” – Румъния), Емил Стоилов („Естудиантес” – Испания), Константин Костадинов („Палма” – Испания) и натурализираните българи от турския „Галатасарай” Дий Бост и Дейвид Кравиш, който е пред дебют с фланелката на „трикольорите”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*