Новини, Политика, Читателски

Мисли ли се за квартала около р. Гръчки дол?

Четем във вестника, че се вземат мерки срещу наводнения, че комисии обикалят язовири, реки и мостове, но не знаем дали някои от тези хора са огледали района около р. Гръчки дол в долната част на Самоков.
Нашите къщи пострадаха от наводнения в три поредни години – през 2005-а, 2006-а и 2007-а. Тогава водата нахлу не само в дворовете, но и в домовете ни, унищожи покъщнина, имахме дори умрели животни.
Сега положението изглежда още по-страшно. Падна много дебел сняг, който при топенето си сигурно пак ще предизвика наводнение. И ние пак ще сме потърпевши, без да сме виновни.
Тук няма канализация, липсват шахти, мостът на реката е малък, канавките са затлачени, запълнени. При едно по-силно затопляне на времето не ни се мисли какво ще ни сполети! Ще стане, не дай си Боже, по-голямо наводнение, отколкото в предишните години…
Преди няколко дни на сесия на Общинския съвет се прие новият бюджет за тази година, уточниха се обектите, които ще се строят или ремонтират, но ние не знаем дали нещо е предвидено за нашия квартал “Герена”, по поречието на р. Гръчки дол. Сериозно се притесняваме, като знаем практиката от минали години, и затова апелираме към Общината и другите отговорни инстанции да се вземат наистина бързи, неотложни мерки. Нашият район е едно от най-невралгичните места от гледна точка на опасност от наводнение в целия град.

Жители на кв. “Герена”

Leave a Reply