Зимни спортове, Новини, Спорт

Митев и Симитчийски ще се борят за Континенталната купа

Красимир Симитчийски

Обещаващите самоковски таланти в ски скока Евелин Митев и Красимир Симитчийски се класираха в топ 30 на състезания на ФИС в Разнов /Румъния/, спечелиха точки и добиха право през следващия сезон да участват в надпреварата за Континенталната купа. Това се преценява като изключителен успех за нашите скачачи, още повече, че Евелин е 15-годишен, а Красимир – едва 13-годишен, най-млад от всички участници.
На 100-метровата шанца Евелин се класира 28-и и 32-и, а Красимир – 29-и и 32-и. Двамата ще могат да се състезават и на световното първенство за младежи.
В първите два дни на надпреварата в Румъния /19-22 февруари/ пък се състоя надпреварата за купа „Карпати”. В нея, на 70-метровата шанца, Красимир постигна скокове от 58 и 56 м, а Евелин скочи 55 и 54 м. Така в двата старта Красимир се нареди 20-и и 23-и, а Евелин – 21-и и 23-и от общо 45 състезатели от 9 страни.
Постиженията на момчетата са още по-значими, като се има предвид, че те не са имали възможност изобщо да тренират скокове, тъй като шанци в България вече няма, а за подготовка в чужбина не достигат пари.
„Краси и Евелин скачаха направо, без тренировка. И въпреки това постигнаха толкова голям успех! „Вие сте герои!”, каза им делегатът на ФИС Паул Ганценхубер от Австрия, когато разбра всичко това”, сподели за „Приятел” треньорът на момчетата Методи Савчов.
Заради липса на средства нашите момчета няма да могат да скачат на следващите състезания в Закопане /Полша/, но се надяват да участват поне в тренировъчен лагер през март в Планица /Словения/.

Евелин Митев

Leave a Reply