Младежите на „Рилски спортист” завършиха на второ място във Втората четворка на „А” група

Снимка: www.bgbasket.com, архив

Вторият отбор на „Рилски спортист” загуби с 60:101 гостуването си на „Шумен” на 24 март и завърши на второ място във Втората четворка на „А” група.
Самоковци заминаха за Североизточна България без двама от основните си играчи – Мирослав Васов и Николай Гелов, и техните съотборници не успяха да се противопоставят достатъчно добре на „Шумен”, който зае първото място в дивизията. Домакините спечелиха всичките четири части в срещата и не оставиха съмнение в превъзходството си. По този начин те зарадваха и 450-те зрители, напълнили зала „Младост”.
Николай Леков и Антон Диков бяха най-резултатни за шуменци с 18 и 15 точки.
Юношесксият национал Васил Попов завърши с 14 точки за „Рилски 2”, а Пламен Стефанов се отчете с 11 точки, 8 борби и по 5 асистенции и отнети топки.
“Рилски спортист 2”: Попов 14, Пл. Стефанов 11, Боянов 9, Стоянов 9, Георгиев 4 /Д. Стефанов 9, Илиев 2, Смилкин 2, Николов, Милушев/.
Сега на дневен ред пред възпитаниците на Борислав Трифонов са четвъртфиналните плейофи. В тях самоковци ще се изправят срещу „Черноморец”, който завърши на второ място в Първата петица на „А” група. Първият мач е в Бургас на 29 март, петък, от 17 ч., а реванша е на 31 март, неделя, от 17 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*