Баскетбол, Новини, Спорт

Младежите на „Рилски спортист” отпаднаха от „Черноморец” на 1/4-финалите в „А” група

Снимка: www.bgbasket.com

Вторият отбор на „Рилски спортист” приключи сезона с две загуби от „Черноморец” в 1/4-финалните плейофи на „А” група.
В първия мач в Бургас на 29 март домакините наложиха волята си и стигнаха до категорична победа с 95:71. Бившият национал и републикански шампион Христо Николов-Гларуса завърши с 20 точки и по 8 борби и асистенции за бургазлии, а Георги Кендеров и Паулин Жардим записаха дабъл-дабъл с 16 точки и 15 борби и 12 точки и 11 борби. Мирослав Васов се отчете с 20 пункта за гостите, а Боян Илиев и Пламен Стефанов добавиха 12 и 10. „Рилски спортист 2”: Васов 20, Пл. Стефанов 10, Попов 9, Стоянов 7, Гелов 2 /Илиев 12, Георгиев 5, Д. Стефанов 4, Боянов 2, Милушев/.
Реваншът на 31 март в Самоков бе много по-оспорван, въпреки че в крайна сметка „Черноморец” стигна до нов изразителен успех с 86:64. В първите три части двата тима често си разменяха водачеството в резултата, но по-големия опит на гостите се оказа решаващ и те се класираха на 1/2-финалните плейофи, където ще срещнат победителя от двойката „Чавдар” /Троян/ – „Шумен”. Бившият играч на „Академик” /Пловдив/ Паулин Жардим бе най-деен за тима от Бургас с 31 точки, а Георги Кендеров отново завърши с дабъл-дабъл от 26 точки и 12 борби. Лидерът на „Рилски” Мирослав Васов пак бе на висота с 22 пункта, а Боян Боянов добави 13. „Рилски спортист 2”: Васов 22, Попов 9, Гелов 3, Георгиев 2, Стоянов 2 /Боянов 13, Илиев 8, Пл. Стефанов 4, Д. Стефанов 1, Смилкин/.
Самоковските младежи показаха израстване в хода на сезона и се пребориха за място в плейофите, което не е за подценяване, тъй като нашият огбор е един от най-младите в цялата „А” група. Голяма част от състава ще защитава честта на клуба и на републиканските финали за юноши.

Делян Василев

Leave a Reply