Младежи гостуваха в Общината за 140-годишния юбилей

По случай Деня на българската община – 12 октомври и 140-годишнината от основаването на Самоковска община на местната управа на самия ден гостуваха младежи и девойки от училищата „Отец Паисий”, „Св. св. Кирил и Методии”, „Христо Максимов”, „Митрополит Авксентий Велешки”, СУ „Никола Велчев” и ПГ „Константин Фотинов”.
Гостите бяха посрещнати от кмета Владимир Георгиев, който ги запозна със същността и значението на общинската администрация, с работата на служителите и какви услуги тук се извършват. Георгиев представи и управленския екип.
Ученици от „Св. св. Кирил и Методий”, „Хр. Максимов” и „Митр. Авкс. Велешки” поднесоха на кмета поздравителни адреси и цветя.
За интересни факти от съществуването на общината разказа историкът Нина Христовска, бивш директор на Историческия музей. Тя изтъкна напредничавостта на самоковци, които в много сфери са първенци в страната. Това до голяма степен се дължи и на отговорното отношение на местното самоуправление.
Посетителите разгледаха откритата миналата година обновена експозиция на всички 39 кметове на Самоков и фотографиите на членовете на първия общински съвет. Посетени бяха и кабинетът на кмета, заседателната зала на Общинския съвет, деловодството, Ритуалната зала и др.
През целия ден в Общината имаше Ден на отворените врати и всеки желаещ можеше да посети сградата и да се запознае с работата на отделите на общинската администрация.

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*