Други, Новини, Образование, Спорт, Туризъм

Младежи от Западните покрайнини ще почиват в Боровец

Изглед от Димитровград

На основата на споразумение, сключено в началото на юли между областната управа и Държавната агенция за българите в чужбина, ученици-българи от Западните покрайнини /от Босилеград, Димитровград и районите им в Сърбия/ ще почиват в Боровец, във вилата на областната администрация.
Подписи под документа сложиха областният управител Илиан Тодоров и директорът на агенцията Петър Харалампиев.
Предвижда се, съгласно споразумението, да се установи сътрудничество в сферите на работата с младите хора, образованието, културата, спорта, инвестициите. Ще се подобри взаимодействието с общините в Софийска област с оглед побратимяването на градове от страната и чужбина.
Планира се да се създадат и условия за мотивиране към професионална реализация на територията на областта на наши сънародници, живеещи в чужбина, което ще бъде в интерес както на самите тях, така и на нашия регион.

1 Comment

  1. Благовест Коларов

    Направи ми впечатление добрият вид на улицата в Димитровград. Старата паважна настилка си стои, тротоарите са добре направени с плочки, бордюрите са наклонени , не като тези по ул.”Отец Паисий, които са вълнообразно поставени и следват нивото на всяка входна и гаражна врата. По нелепа тротоарна настилка не съм виждал никъде. Зимата като се подхлъзнат и си счупят краката няколко човека, ще проумеем, че тротоара е за пешеходците, а не да улесняваме паркирането на колите по тях! Не е лошо да почерпим опит от българският град в Сърбия!

Leave a Reply