Култура, Новини

Младежи от Италия, Франция и България се обучаваха в Самоков

Изложба на произведения от обучение по проект „Социално включване чрез интегративни изкуства” по програма „Еразъм +” бе показана във фоайето на хотел „Арена” на 25 юни.
В обучението, проведено в Самоков от 22 до 25 юни, са участвали представители на четири неправителствени организации от Италия, Франция и България.
Младежите от трите държави са взели участие в творчески работилници, подходящи за работа с представители на уязвими групи – рисуване с пръсти (с маслени бои), рисуване върху коприна, декупаж, творческа работа с вълна, „Театър на сенките” и др.
Директорът на координиращата проекта фондация „Ценности, добродетели, интегритет“ Ралица Руменова показа родния си град на чуждестранните гости. Те останаха с чудесни впечатления особено от красивата природа и вкусната българска храна.
Проектът е подкрепен от програма „Еразъм+” /ключова дейност 2, сектор „Младеж”/.
На 25 юни зам.-кметът Люба Кленова връчи международно признати сертификати на всички 12 участници, сред които беше и самоковката Йоана Механджийска. Присъстваха Ралица Руменова и един от основателите на фондацията – политологът Станимир Кискинов.
След церемонията пък гостите на изложбата имаха възможност да опитат вина и кулинарни специалитети от Италия и Франция.

Leave a Reply