Новини, Образование

Младежи от ПТГ „Никола Вапцаров” сред най-добрите в страната

Над 500 ученици от Самоков и от още 6 града в страната – Търговище, Лом, Своге, София, Костенец и Гоце Делчев, са преминали обучение по програмата “Дай старт на успеха”.
Организатори на програмата са компаниите „Джуниър Ачийвмънт България” и „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България”. След поредица съвместни проекти за създаване на по-добрa предприемаческа среда и повишаване на квалификацията на младежите двете фирми отново са обединили усилията си. Медиен партньор на проекта е Нова телевизия.
Самоковската ПТГ “Никола Вапцаров” се е включила в начинанието с най-много ученици – 160. Те са преминали през 6 модула на обучение от преподавателките по икономика Цветелина Николова и Биляна Стамова.
На 24 и 25 юни в „София Тех парк” се е провел втори модул с бизнес насоченост, на който най-добрите участници са слушали лекции и са изпълнявали практически задачи.
Десетте най-добри екипа от страната са представили решения за популяризиране на платформа за намаляване на неактивната младеж.
Жури, съставено от Михаела Милкова от „Coca-Cola HBC Bulgaria”, Мария Янкова от „UNICEF Bulgaria” и Александрос Цицос от TBI Bank, е оценило идеите и е избрало трите най-добри екипа.
Голям успех за самоковското училище е класирането на Ася Георгиева и Михаела Методиева /10-в клас/, Валентина Иванова /11-в клас/ и Мария Славева /9-в клас/ сред 20-те финалисти, които ще бъдат включени в предстоящата Лидерска академия и ще стажуват в „Кока Кола” в началото на новата учебна година, през октомври.

Leave a Reply