Младежи от Софийска област ще учат в Китай, търсят се кандидати

Сгради на университетския кампус в Нанчанг. Снимка: http://www.admission-online.org/

В изпълнение на меморандум за разбирателство и сътрудничество в сферата на образованието между Софийска област и китайската провинция Джянси пет ученици от областта ще получат стипендии за обучение във висши учебни заведения в най-голямата страна в света – в Университет по земеделие (http://www.jxau.edu.cn), Университет по финанси и икономика (http://english.jxufe.cn/) и Университет в Нанчанг (http://english.ncu.edu.cn/).
Отпуснатите стипендии са три вида: 25 хил. китайски юана на човек годишно за докторска или магистърска степен, 20 хил. юана на човек годишно за бакалавърска степен, 6 хил. юана на човек годишно за обучение в продължение на половин година.
Стипендиите включват такси за обучение, учебници, такси за регистрация и настаняване. Студентите се оценяват ежегодно и ако са се представили добре през първата година на обучение, се отпуска стипендия за следващата година.
За университета в Нанчанг през първата година се изучава задължително китайски език, другите университети са с преподаване на английски.
Кандидатите трябва да изпратят на sofoblast@ government.bg автобиография, мотивационно писмо, диплома или академична справка /в случаите, когато дипломата не е издадена/ за завършено средно образование, сертификат за владеене на английски език.
Кандидатите може да са завършили средно образование в годината на кандидатстване или в предходни години. Постоянният или настоящ адрес на кандидатите трябва да е в населено място от Софийска област.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*