Култура, Новини

Младежи от 5 страни се обучаваха и получиха сертификати в Самоков

Общо 50 младежи от Испания, Италия, Румъния, Северна Македония и България получиха сертификати за успешно участие в младежкия обмен, осъществен в Самоков от 2 до 7 септември по програма „Еразъм +”.
Чрез различни форми на работа младите хора – представители на малцинствени групи от петте държави, се обучаваха в града ни как да приемат хората с различен социален, етнически и религиозен произход, като се придържат към изискванията за равенство и културно многообразие.
Форумът се състоя в изпълнение на спечелен от Общината проект. На 7 септември участниците в обмена бяха приветствани от кмета Владимир Георгиев, който им връчи и самите документи. На церемонията в Градската художествена галерия „Проф. Васил Захариев” присъства и зам.-кметът Люба Кленова.
В същия ден домакини и гости участваха и в традиционния младежки фестивал „Ритъмът на планината”, състоял се в парк „Крайискърец”. Млади таланти се изявиха като добри музиканти, певци, танцьори, художници. Богатият на събития ден завърши вечерта с младежко парти в „Хъб-а”.

Leave a Reply