Младежкият дом събра 230 лв. за децата от ЦНСТ

Общо 229.18 лв. бяха събрани за нуждите на питомците на Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ от две инициативи на Младежкия дом. Първо – в понеделник, 19 декември, гостите на коледния концерт на китарен ансамбъл „Акустика” с ръководител Христо Христов имаха възможност да си закупят изработените от членовете на клуб „Арт палитра” към дома бижута и подаръчни кутии от т. нар. златна серия /преобладаващият цвят на използваните мъниста бе жълтият/.
На следващия ден благотворителна програма в Младежкия дом изнесоха и учениците от четирите втори класа с ръководители Димитринка Василева, Иванка Терзийска, Красимира Таинова и Павлинка Христова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Малчуганите пяха, рецитираха и създадоха празнично настроение, а накрая си закупиха и красиви артикули. Кр. Таинова пък внесе в дарителската кутия немалка сума и от директорката на школото Ирена Коцева. В благотворителната проява участва и групата по зумба танци на Яна Василева.
И двете благотворителни акции преминаха под мотото „Да няма детенце без коледен подарък и усмивка”.
На 21 декември в присъствието на директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова тричленна комисия с председател Жулияна Костова, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината, и членове журналистите Анна Манова и Делян Василев, отвори дарителската кутия и преброи сумата от 229.18 лв. Парите бяха предадени на директорката на ЦНСТ Иванка Соколова, която благодари от сърце и уточни, че средствата ще бъдат използвани за закупуване на зимни шапки на 14-те деца в центъра.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*