Младежкият театър гостува в Поморие

Младежката театрална студия към читалище-паметник „Отец Паисий” на 28 ноември представи пиесата „Далавера за леваци“ от Майкъл Куни в Поморие. Посещението бе осъществено по покана на ръководството и театралния състав на читалище „Просвета-1888“ в крайморския град.
Младите актьори играха отлично и бяха възнаградени от многобройната публика с аплодисменти, които често прекъсваха играта им. Гостите бяха възхитени от топлината, с която домакините ги посрещнаха, и им благодариха сърдечно.
През целия престой на самоковци в Поморие неотлъчно с тях бяха председателят на читалището Милчо Талев и дългогодишният известен местен актьор Коста Самоковлийски. Гостуването, макар и кратко, остави прекрасни впечатления у нашите актьори от сърдечната публика, доброто отношение на колегите читалищни дейци и от самия град. Сградата на местното читалище пък е най-новата от този род в страната и е снабдена с най-модерно оборудване.
Гостуването бе осъществено с транспортната помощ на фирма „Си комерсиал” /Сотир Немов/ и финансовата подкрепа на председателя на читалище-паметник „Отец Паисий” Стоян Пашов, на които театралите изказаха най-сърдечна благодарност.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*