Култура, Новини

Младежки концерт ознаменува финала на „Стрийт арт фест Самоков 2018”

Младежки концерт, посветен на Деня на Европа и зареден с много енергия и позитивни емоции, състоял се на 11 май на централния площад „Захарий Зограф”, сложи точка на третото издание на „Стрийт арт фест”, организиран от фондация „Сийд” и „Хъб-а” със съдействието на Общината.
„Вие, младите хора, трябва да прегърнете идеята за свят без граници и свят на безкрайните възможности. Поривът на младостта не познава ограничения – дерзайте и покорявайте висоти и върхове, бъдете деца на света, но не забравяйте, че преди всичко сте българи”, заяви в словото си зам.-кметът Люба Кленова.
На сцената, под одобрителните възгласи на публиката, се изявиха момичетата от школата по балет на Ралица Стоянова към читалище-паметник „Отец Паисий” и от студио „Кати” с ръководител Катрин Митева, както и самоковският рапър Божидар Йорданов /Grime kid/ и неговите колеги от страната Жлъч и Young BB Young. Елена Несторова пък сякаш бе предусетила предпочитанията на европейските меломани в международния конкурс „Евровизия” и изпълни песента-победител на израелката Нета „Играчка”. Накрая много от участниците и зрителите се пренесоха в „Хъб-а”, където купонът продължи до късна доба.
В продължение на повече от месец в рамките на традиционния вече младежки празник дейност в града ни развиваха различни работилници, състояха се спортни и екологични прояви, прожектирани бяха филми. Целта бе младите хора да се обединят и да се забавляват заедно.

Делян Василев

Елена Несторова

Grime kid /Божидар Йорданов/. Снимка: Пламен Лобутов

Leave a Reply