Младите ни волейболисти се класираха за републиканските финали!

12-годишните волейболисти на клуб „Самоков” спечелиха регионалното първенство в своята възрастова група, състояло се на 16 април в Перник. Момчетата на треньора Андрей Янчев сътвориха наглед немислимото, като на финала надвиха фаворита „Пирин” /Разлог/ с 2:1 гейма /15:12 в решителния тайбрек/. „Благодаря на всички деца и техните родители. Играхме много задружно, като на финала трябваше да преодолеем и психологическите последствия от нелепата ни загуба от домакините от „Миньор” в предварителната група. Нека си пожелаем успех и на републиканските финали в края на май”, коментира за „Приятел” Янчев.
Победата над „Пирин” е особено значима, тъй като в Разлог отдавна функционира с успех представителен мъжки тим, а за интереса към волейбола в града говори и фактът, че разложани пристигнаха на първенството в Перник с 32 играчи /срещу 12 самоковчета/. Преди финалния дуел нашите надделяха над Ихтиман с 2:0 и загубиха в мач без значение от домакините с 1:2.
Преди две години същият набор наши състезатели спечели държавния шампионат при 10-годишните. Основните играчи от тогава са останали в тима и резултатите са налице.
„Самоков”: Александър Шаренкапов, Ангел Добрев, Антон Кирилов, Божидар Костадинов, Валентин Димов, Валентин Ненков, Георги Тонев, Георги Трифонов, Мирослав Иванов, Никола Гиров, Никола Карагьозов /к/, Симеон Георгиев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*