Младите самоковски скиори спечелиха 5 медала в състезанието-почит за славните ни ветерани

Снимка: https://www.borovets-bg.com

Днес на писта „Мартинови бараки 4” в ски център „Ситняково” в Боровец се състоя третото издание на надпреварата „Мемориал на шампионите” за момчета и момичета до 8-, 10- и 12-годишна възраст. Над 230 деца от 20 български клуба се състезаваха по трасето, а двама участници от Гърция направиха проявата международна.
Георги Ковачки от клуб „Боровец” стигна до сребърното отличие в най-оспорвания и интересен старт – при 12-годишните. Гошко остана на 12 стотни от секундата зад победителя Стоян Лазаров от „Пампорово”, но изпревари с 3 стотни Аксел Бенун от „Грийн Роуд”. Още само 6 стотни по-назад пък остана Васил Атанасов от клуб „Чамкория”. В рамките на под секунда разлика завърши и шестият в класирането – Борислав Тодоров от клуб „Рилец”.
Косара Гущерова от „Чамкория” записа седми подиум от девет старта от началото на сезона, като завърши втора при момичетата до 12 г.
Съотборничката й Алекс Чалина пък се окичи с втори сребърен медал в рамките на само два дни, след вчерашното си представяне за купа „Петър Попангелов-старши”. Още две представителки на „Чамкория” намериха място в топ 10 днес – четвъртата Кристина Рангелова и осмата Рая Зарева.
Димитър Божков от „Рилец” подобри представянето си от вчера и се изкачи от седмо на трето място при 10-годишните. Така Митко направи своеобразен хеттрик от бронзови отличия през сезона.
Павел Марков – най-голямата ни надежда за златен медал при 8-годишните, този път не успя да покори върха на почетната стълбичка и трябваше да се задоволи с второто място. Съотборникът му в „Чамкория” Пламен Марков даде девето време, а на пето място тук се класира Красимир Василев от „Боровец”.
Девета при момичетата до 8 години пък завърши Йоанна Докузова от „Чамкория”.
Надпреварата бе организирана от фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“ и фирма „Бороспорт“ и бе посветена на големите скиори от близкото и далечното минало от легендарната самоковска школа Иван Недялков, Георги Дойков, Александър Несторов, Искра Бързанова, Петър Ангелов, Асен Бързанов, Людмил Тончев, Димитър Ангелов и много други, станали пример за всяко ново поколение алпийци не само в нашия край, но и в страната.

Делян Василев

Снимка: https://www.borovets-bg.com

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*