Младите скиори на клуб „Чамкория” с 12 медала от ски-кроса за купа „САГ” в Мечи чал

Общо 12 медала – 7 златни, 1 сребърен и 4 бронзови, спечелиха младите алпийци на клуб „Чамкория” от ски-кроса за купа „САГ”, състоял се на 23 и 24 март в ски зона „Мечи Чал” край Чепеларе.


Самоковци триумфираха в седем от осемте старта в двата дни. Росица Мирчева и Мартин Маринов при 14-годишните, както и Косара Гущерова при 12-годишните, се окичиха с по два златни медала в атрактивната проява. Като първенец в първия старт при 12-годишните завърши и Владимир Атанасов, който ден по-късно финишира втори. Съотборникът му Васил Атанасов на два пъти бе трети, като и в двата случая на четвъртата позиция бе Сотир Велчев. Теодор Николов записа 5-о и 6-о място, а Никола Вуков – 6-о и 7-о. Владимир Кърнолски пък стигна до два бронзови медала от старта при 14-годишните, където с две пети места се отчете Дейвид Славчов.
Надеждите са тази атрактивна дисциплина, в която четирима скиори едновременно преодоляват по трасето различни препятствия, да се утвърди в календара на Българската федерация по ски и да намира все повече последователи.

Делян Василев
Снимки: Десислава Димитрова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*