Култура, Новини

Младите театрали отново обраха наградите в Лом

С две втори места – за младежки спектакъл и в класацията за участие на възрастни актьори, се завърнаха от участието си в Осмия международен фестивал на любителските театри в Лом „Кръстьо Пишурка” актьорите от Младежката театрална студия с ръководител Васил Михайлов при читалище-паметник „Отец Паисий”.
По този начин се спази традицията от последните три издания на фестивала, откакто съществува и участва в него младежката ни театрална студия, съставът да се завръща неизменно с отличия. През 2012 г. талантливите актьори представиха „Покана от Париж”, през 2013 г. – „Сводници”, а през 2014 г. – „Госпожа Министершата”.
Традиционният форум сега се състоя в края на септември – от 24-и до 30-и. Младите самоковски актьори се представиха с „Далавера за леваци”. Първите места при изключително оспорваната конкуренция спечелиха състави от Битоля /Македония/ и Горна Оряховица. Трупи от 8 страни представиха на фестивала общо 30 спектакъла.
Самоковските участници са особено благодарни на „Самел-90” АД и Сотир Немов, осигурили транспорта, както и на читалищното настоятелство с председател Стоян Пашов за неизменната подкрепа.

Leave a Reply