Новини, Спорт, Туризъм

Младите туристи спечелиха първо място в Тетевен

Група ученици от ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”, членове на дружество ”Рилски турист”, участвахме в края на април в Пролетния ученически туристически събор в Тетевен, организиран от Българската федерация по туризъм.
Взехме участие във всички интересни игри-състезания в парка за приключения „Адреналин“: спортно-туристическата щафета, дърпането на въже, построяването на палатка, преминаването през препятствия. Завоювахме първото място в дърпането на въже. Златото бе спечелено от Георги Николов, Димана Карабожилова, Борис Трохаров и Борислава Филчева. Отборно се наредихме трети в комплексното класиране. Спечелихме и второ място в конкурса за рисунка „Аз и природата”. Всички бяхме много щастливи.
След състезанията посетихме водопада „Скока” над Тетевен. По пътя научихме как да се ориентираме на непознато място и да следваме маркировката. С нас имаше и по-малки участници, членове на туристическото дружество, които също допринесоха за отборното класиране – Кати и Вики от трети клас и Криси от първи клас. Макар и от различни училища и на различна възраст, бързо се сприятелихме. Когато ги попитахме: „Как се чувствате като най–малки състезатели?”, те в един глас отговориха: „Много добре!” Харесало им всичко: новите приятели, пътуването, игрите, особено дърпането на въже и щафетата, както и преминаването на въжените препятствия.
Всички всъщност останахме много доволни. Благодарим на домакините, които направиха всичко възможно да се чувстваме добре. Признателни сме и на нашите ръководители: председателката на ”Рилски турист” Марияна Илиева и преподавателката Диана Карабожилова за всичко, което направиха за нас.

Борислава Филчева
ученичка в ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”

Leave a Reply