Култура, Новини

Млади актьори събраха 157 лв. от благотворително представление

Съвсем наскоро младите актьори се завърнаха с голямата награда от международния младежки театрален фестивал в Албена

Младежката трупа при ПГ „Константин Фотинов” с режисьор Николай Войнов представи на 27 юни в читалище-паметник „Отец Паисий” комедията „Юбилей” по Чехов и събра за благотворителни цели 157 лв.
Десетки зрители сърцато приветстваха жизнерадостната игра на младите актьори, а преди това пуснаха в специално приготвената прозрачна урна своята парична лепта за подпомагане на пострадалите от наводненията в страната.
Любен Михайлов, Христиана Видинова, Мариян Гребенчарски, Александра Майдавска, Нели Веселинова и Крум Крумов отново демонстрираха своя талант и показаха, че отреденото им преди броени дни първо място на международния младежки театрален фестивал в Албена не е било случайно.
Инициативата за благотворителната изява бе на самата трупа. Младите актьори сами са станали по време на фестивала свидетели на бедствието, сполетяло райони от североизточната част на страната ни.
От трупата благодариха сърдечно на кмета Владимир Георгиев и общинската управа, на читалищното ръководство и на режисьора Любомир Малинов за създадените добри условия за подготовката на спектакъла и за осигурената възможност да играят пиесата край морето.
Премиерата на „Юбилей” бе на 18 юни в Самоков, а в Албена амбициозните младежи се представиха само три дни по-късно.
„Тези момчета и момичета имат дарба да се развиват като артисти, но още по-важно е, че носят човещината в себе си”, коментира по повод на благотворителното представление дългогодишен местен почитател на изкуството.

Тодор Попов

Leave a Reply