Млади биатлонисти се състезаваха при отлични условия на Боровец

На писта „Бистрица” в Боровец се състоя състезание по биатлон за момчета, момичета, юноши и девойки за купа „Амбарица – Боровец”, част от календара на Федерацията по биатлон. Самоковските състезатели нямаха ден и не успяха да се окичат с медали. Най-напред се класира Здравко Тенев от „Рилски спортист”, който стана четвърти в спринта и в преследването за момчета старша възраст. Пети в своята възрастова група пък се нареди Деян Разложки от „Боровец”.
Като отлични организатори се проявиха клубовете „Боровец” и „Амбарица” /Троян/ със съдействието на „Бороспорт”. Стартовете протекоха при отлично обработено трасе и компетентни съдии. Най-големи успехи постигнаха биатлонистите от Сапарева баня. Победителите бяха удостоени с купи, медали и предметни награди.
Председател и треньор на „Боровец” е Мирослав Кенанов, бивш национал, участник в олимпиадите във Ванкувър, Канада, през 2010 г., и в Сочи, Русия, 4 години по-късно.
От днес, петък, 10 февруари, до неделя, 12 февруари, отново на писта „Бистрица” ще се състои и държавното първенство за момчета и момичета.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*