Млади доброволци с големи сърца помогнаха на пострадалото от пожар семейство Дикини

Осем-девет млади и по-опитни мъже се отзоваха в неделя, 16 септември, на призива за помощ от страна на пострадалото вследствие на голям пожар семейство Дикини. Както „Приятел“ вече съобщи огънят унищожи на 13 септември покривна конструкция от над 100 кв. м, включително целия интериор на използваните за живеене тавански помещения, електроуреди, мебели, дрехи…
Станалото – станало, както се казва. Сега е нужно да се гледа напред и, с оглед на приближаващата зима, да се реагира възможно най-бързо на създалата се ситуация. Именно затова членове на сем. Дикини публикуваха призив в социалните мрежи за физическа подкрепа при отстраняване на щетите и по-точно – за почистване и извозване на отломките. Малко, но напълно достатъчно на брой доброволци, се притекоха за съдействие в този труден за фамилията момент. Те помогнаха на домакините да почистят в общи линии обгорялото пространство и с помощта на специализирана техника изгорелите вещи бяха извозени на няколко курса.
Пострадалите благодариха на доброволците и изтъкнаха, че ако се налагаше сами да се справят с тези трудности, то това би им отнело може би цял месец. Те почерпиха своите нови приятели и им пожелаха винаги да бъдат така самоотвержени и добри хора.
Случаят отново показа, че тегобите и трудните моменти могат да бъдат посрещани по-леко, когато хората си помагат взаимно.
Разбира се, трудното за семейство Дикини не е отминало. Предстои да се водят разговори със специалисти дали е нужно допълнително да се укрепи конструкцията, а след това да се пристъпи и към направата на нов покрив.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*