Култура, Новини

Млади китаристи трогнаха с общо изпълнение на „Облаче, ле, бяло”

Трогателно общо изпълнение на песента „Облаче, ле, бяло” заслужи много аплодисменти на концерта на китарен ансамбъл „Акустика” с ръководител Христо Христов в понеделник, на 9 май, в Младежкия дом. Проявата бе посветена на светите братя Кирил и Методий /чиито християнски празник бе отбелязан два дни по-късно/ и на Деня на Европа.
Тематичното начало дадоха Стефи и Митко, изпълнили химна на светите братя и на Европа, както и „Хубава си, моя горо”, последвани от дебютната композиторска творба на Стефи. На сцената се изредиха още дузина талантливи млади китаристи – Райко, Венеса, Ванката, Даниел, Вики, Криси, Веси, Енцо, Кристиян, Симона, Стефчо, които изсвириха популярни български и чуждестранни мелодии. Дуетът Александър Веждаров /китара и вокал/ и Николай Войнов /барабани/ също се представи с известни родни и чужди парчета. Певчески способности показа и Енцо Атанасов.
Концертът завърши с демонстрираните виртуозни умения на струнния инструмент от Божидара Трохарова. Ръководителят на състава Хр. Христов я зарадва с шоколад, както повелява традицията в групата да се изпраща абитуриент. „Обичам всичките си деца и винаги ще е така”, коментира Христов.
По време на паузите пък директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова проведе викторина за делото на Кирил и Методий и Деня на Европа. Отговорилите най-бързо и точно получиха скромни подаръци.

Делян Василев

Leave a Reply