Култура, Новини

Млади певци гостуваха на обитателите на Дома за възрастни хора „Хармония” за 8 март

Участници в детската вокална група „Камбанки” към читалище „Младост” гостуваха на 7 март на обитателите на Дома за възрастни хора „Хармония” по случай Международния ден на жената.
„Благодарим за поканата! Виждам, че тук имате отлични условия за пребиваване, а и може да си гледате планината по всяко време. Надявам се чрез нашата среща да посрещнете по-ведро и оптимистично утрешния празник”, поздрави присъстващите в началото председателят на читалището Лили Шуманова.


После тя отстъпи микрофона на младите певци, които напълно завладяха публиката в следващия час. Марина Бочева отправи специален поздрав към дамите с песента „Мама”, както и с изпълнението на „Миллион алых роз” на Алла Пугачова. Въодушевени аплодисменти заслужи и акапелното изпълнение на „Катерино моме” на Марина и братовчедка й Маргарита Бочева, която впечатли всички с изключително трудната песен „Камино”, позната в България покрай примата на родната естрада Лили Иванова.
Единственият кавалер в групата – Кристиян Трифонов, се изяви с руската песен „Мне мама тихо говорила”, а в дует с Натали Николова изпяха и игривата „Леле, Свашке”. Самата Натали, която свободно се рееше в залата с… ролери, също предизвика усмивки и аплодисменти с мелодичните песни „Заспала е Ружка” и руските „Маленькая страна” и „Чунга-чанга”.


Служителите в дома, начело с управителя Наталия Николова, изненадаха с торта Бранко Догазанов от Ковачевци, който на следващия ден празнува 96-годишнина. Дългогодишният учител по математика остана трогнат от жеста, а не забрави да благодари и на младите певци. „Децата са радост за родители, учители и цялото общество. Без тях държавата умира”, мъдро отсъди бай Бранко. Той се показа в добра форма, духна свещичките на тортата и така даде начало на последвалата почерпка и сладка раздумка.

Делян Василев

Leave a Reply