Новини, Образование

Млади спортисти се разделиха със сълзи с училището

„Това е моят последен випуск и аз много се гордея с него. И по думите на директорката на Спортното Наташа Захариева този випуск е най-силният”, поздрави дванадесетокласниците от СУ „Никола Велчев” тяхната учителка от прогимназията Лили Шуманова и им връчи специални грамоти.
Първи бе Евгени Генчев – гордостта на училището, бронзов медалист от европейско първенство по борба. Много награди вече има и скиорката Дияна Джуганска… Още 16 абитуриенти получиха грамоти от бившата си преподавателка.
Тържеството се състоя в двора на училището. Сред гостите бяха кметът Владимир Георгиев, председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева, зам.-кметът Васил Сайменов, родители, близки, приятели на зрелостниците.
Директорката поздрави всички с 24 май и добави, че имената на абитуриентите заслужено ще бъдат вписани в летописната книга на учебното заведение. Г-жа Захариева пожела на младежите и девойките да вярват в себе си и да побеждават и в бъдеще.
Кметът Георгиев приветства топло зрелостниците и изтъкна, че Самоков може да се гордее със своите спортисти, които разнасят славата на града ни не само в страната, но и извън границите й.
Развълнувани, красивите абитуриентки Николета Околска и Теодора Крушарска изразиха обичта на съучениците си към учителите. Музикален поздрав с „Пътнико свиден” и „Междучасие” поднесе даровитата малка изпълнителка Маргаритка Бочева.
Междучасията за тези млади хора всъщност свършиха. От този ден започва истинският час за реализирането им в живота. На фона на песента „Един неразделен клас” чаровните младежи и девойки със сълзи на очи се сбогуваха със своите учители, които пък им пожелаха, да учат, да израстват, да се трудят и да остават в родината си, за да допринасят за добруването й.

Димитрина Божилова

Leave a Reply