Новини, Спорт, Футбол

Млади съдии от Самоков получиха ценни съвети на семинар в Разлог

Трима млади и перспективни футболни рефери от Самоков – Мариян Гребенчарски, Тодор Вуков и Георги Спасов, участваха в съдийския семинар на БФС по програма „Ментори и таланти” в Разлог на 2 и 3 декември. Ментор на самоковската бригада бе друг наш съгражданин – дългогодишният рефер и бивш председател на Съдийската колегия към БФС Никола Джугански.
Пет бригади от млади съдии чуха лекции от инструкторите Милко Николов и Веселин Мишев. Разгледани бяха и предварително записани мачове на отделните съдийски тройки – в случая за самоковската бригада това бе двубоят при юношите старша възраст между „Витоша” /Бистрица/ и ЦСКА 1948. Отсъжданията на арбитрите бяха разисквани детайлно и те получиха ценни съвети от по-опитни рефери и членове на Съдийската комисия.
Гребенчарски, Вуков и Спасов ръководят предимно срещи от областните и детско-юношеските футболни дивизии, като се очаква в близко бъдеще да дебютират и в Трета лига.
Градът ни сега има двама представители в ранглистата на съдиите от елитните дивизии – страничните рефери Петър Джугански и Георги Георгиев.

Делян Василев

Leave a Reply