Култура, Новини

Млади творци от читалище „Младост” на изложба в Дупница

Едно чудесно преживяване бе участието на децата от школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” с ръководител Иван Шуманов към читалище „Младост” в изложбата на арт ателие „Дон Кези” с ръководител Елена Марулевска в Дупница. Изобилието от смайваща пъстрота и прекрасно детско творчество и талант бе представено на 18 юни в Общинската художествена галерия „Околийската къща” с уредник Катя Йоцова.
Изказваме благодарност за поканата към нас от страна на организаторите, сред които е и Община Дупница. Поканата всъщност означава висока оценка за нашата работа, проява на уважение към нас, към творчеството и постигнатите резултати от нашите възпитаници и отношение изобщо към дейността на читалището, която е винаги в подкрепа на развитието на децата и младите хора. Школата неведнъж доказва своите сериозни постижения и поканите както за национални, така и за различни международни форуми за представяне на детското изкуство не са никак малко.
Преди да бъде официално открита изложбата, децата от двете школи изпълниха демонстрация на живо – рисуване с тебешир по улицата пред галерията. Младите творци изпълниха пространството със своеобразни композиции от близки и любими за тях форми – цветя, слънце, фигури на животинки, сладолед, текстове и др.
При откриването на изложбата бяха представени и музикални изпълнения на талантливите цигулари Валенсия Руменова и Боян Дойчев с ръководител Августина Христова. Изяви се и певицата Натали Николова от читалище „Младост” с председател Лили Шуманова. Ръководителят на школа „Наум Хаджимладенов” Иван Шуманов получи грамота за участие и поздравителни адреси от кмета на Дупница инж. Методи Чимев и ръководителя на арт ателие „Дон Кези” Елена Марулевска.
В същото време за младите любители на четката в двете школи и за гостите на проявата бяха подготвени и много домашно приготвени лакомства.
Самоковските младежи имаха възможността да посетят и парка в Дупница, където да си поиграят и да се забавляват, а веселието всъщност продължи през цялото време.
В изложбата от самоковска страна участваха Георги Алексиев, Михаела Василева, Анна Мария Панайотова, Виктория Крушарска, Красимира АлХусани, Мария Новакова, Димитър Благоев, Натали Николова, Божидар Иванов, Даниел Грахльов, Илияна Вучова, Далия Димитрова, Симона Борисова, Надежда Магаева, Радина Граховска, Рая Христова и Мария Рангочева.
Поздравявам всички деца за техния успех, за старанието и упоритостта им, за силното им желание и отвореност да получават нови знания. Благодаря и на родителите, които взеха активно участие при дейности, свързани с изложбата.

Иван Шуманов

Leave a Reply