Култура, Новини

Млади фотографи събраха 200 лв. от изложба за свой съученик

Учителката и ръководителка на фотоклуба Йорданка Георгиева показва снимките на посетители на изложбата. Снимка: Никола Пешков, участник в клуба.

Участниците във фотоклуба с ръководител Йорданка Георгиева към СОУ „Отец Паисий” събраха 200 лв. от първата си изложба-базар. Средствата ще бъдат дарени на деветокласника от същото училище Веселин Стоянов, който страда от Синдрома на Дюшен /мускулна дистрофия/. Благотворителната инициатива се състоя на 8 май на площад „Захарий Зограф”. „Приятно сме изненадани, че успяхме да продадем всичките изложени 36 снимки и по този начин да помогнем на Веско”, коментираха младите фотографи. Организаторите разкриха, че част от фотосите са били купени от случайно минаващи туристи, други хора пък дарявали пари, без да закупят снимки.
Изложените фотоси бяха във формат А4, а цената им бе 5 лв. Посетителите на изложбата се насладиха на пейзажи от региона, макро снимки, както и на фотоси на самоковски забележителности – Митрополитската църква, ст. „Искър”, Историческия музей и др.

Делян Василев

Leave a Reply