Култура, Новини, Образование

Млади хора празнуваха Трети март в Сарафската къща

В Сарафската къща на 2 март се състоя тържество на ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, посветено на националния празник. В програмата участваха младежко театрално студио с ръководител Мариела Павлова и клуб “Родолюбие” с ръководител Рени Малчева. И емоционалното слово, и рециталът по стихове на наши класици, и презентацията за освобождението на Самоков на бившата ученичка Мария Каназирова показаха сериозната подготовка на младите хора, преклонението и признателността им към героите, паднали за освобождението на България, и гордостта им, че са потомци на изстрадал, но героичен народ.
Приветствия поднесоха директорът на училището Георги Панев и председателката на Общинския съвет Ирена Коцева. И двамата пожелаха по-нататъшна успешна работа по проекта, в рамките на който се проведе и самото тържество.
Самият проект – “УСПЕХ” /”Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти”/, е под мотото “Да направим училището привлекателно за младите хора” и се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Съфинансирането е от Европейския социален фонд на ЕС.
В училището са започнали работа по проекта от 3 февруари. Сформирани са 12 клуба за извънкласна дейност, които се ръководят от преподаватели в учебното заведение. Дейността ще приключи през август т. г.

Leave a Reply