Млади хора се учат да живеят здравословно

В клуб „Да живеем здравословно” с ръководител Гергана Змийчарова към НУ “Д-р Петър Берон” учениците усвояват здравни и хигиенни навици, запознават се с храненето и здравето, насочват се да консумират здравословни продукти, за да растат здрави.
При последната изява на 15 март участниците в клуба приготвиха сандвичи от здравословни продукти. Използваха пълнозърнест хляб, извара, маслини, яйца, кашкавал, шунка, домати, краставици, моркови, чушки. Вложиха голямо старание, съобразиха се и със съответните правила.
Накрая подредиха изложба и поканиха ученици от останалите класове. Пред тях разказаха за историята на сандвича, за продуктите, от които се приготвя, за правилата, които трябва да се спазват.
Гостите вкусиха от хапките, приготвени специално за тях, а участниците в клуба хапнаха с удоволствие своите творения, които освен здравословни, бяха невероятно вкусни, а и красиви, оформени като човечета, цветя, пеперуди, калинки, къщички и др.
Клубът развива дейност в рамките на проект “УСПЕХ”, работата по който в училището започна в началото на февруари. В осъществяването на проекта са включени 105 ученика, разпределени в 7 секции, клубове и ателиета.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*