Млади хора се учат да програмират

Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” получи финансиране от фондация „Глобални библиотеки – България” за реализиране на проект „Generation Code”, който се реализира по грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ за осъществяване на дейности по програмиране.
Основната цел на проекта е да се стимулира интересът у младите хора към програмирането. Пет роботчета „Финч” – дарение от американското посолство, ще помогнат на децата да направят първи стъпки в програмирането по интересен и забавен начин. „Финч” е нов робот за обучение по компютърно моделиране и информатика. Предназначен е да подпомага овладяването на езици за програмиране. Самият робот е малък, а програмата, с която се управлява, е достъпна за деца.
В изпълнение на проекта се провежда безплатно обучение на ученици от 3 клас на СУ „Отец Паисий” под ръководството на Георги Кацарски. Обучението ще продължи до края на март. Третокласниците ще завършат курса си с тест. Най-добре представилите се участници ще могат да се включат в пролетен учебен лагер.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*