Зимни спортове, Новини, Образование, Спорт, Туризъм

Млади хора участваха в зимно предизвикателство

Суровото време на 23 февруари не попречи на десетки самоковски деца и младежи да се включат в акцията „Зимно предизвикателство”.
Ученици от ПГ “Константин Фотинов”, ПТГ „Никола Вапцаров”, ОУ “Неофит Рилски” и ОУ “Христо Максимов” научиха в Посетителския център на Националния парк „Рила” интересни факти за планината през зимата, за лавините и как да се пазим от тях, какво е важно да имаме с нас в планината и как да помагаме на нуждаещи се.
По-късно участниците премериха сили в щафетни игри на импровизирано трасе в Крайречната зона. Младите хора се убедиха нагледно, че двигателните затруднения не са пречка за участие в спортни занимания. Накрая имаше томбола и бяха раздадени награди – шапки и лакомства, осигурени от Българската асоциация „Спорт за всички” и фирма „Си Комерсиал 7”.
Акцията „Зимно предизвикателство” има за цел да популяризира спорта и да насърчи хората от всички възрасти за спортни занимания и през зимата. Кампанията се организира от 1994 г. по инициатива на асоциация “Спорт за всички” и Министерството на младежта и спорта. Съдействие оказват общините.
В Самоков активни участници в начинанието бяха служителите от НП „Рила”, Виктория и Захари Недялкови от сдружение „Към Върха” и Момчил Панайотов, съосновател на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил, а подкрепа оказа и Общината.

Leave a Reply