Култура, Новини

Млад архитект спечели конкурса за знакова композиция на входа на Самоков

Конкурсът “Знакова композиция – вход Самоков” бе спечелен от младия архитект Иван Чолаков. Вероятно неговата творба ще бъде реализирана в района на кръстовището на софийския път и околовръстното шосе.

Това стана ясно на 21 септември, на изложба в общинската библиотека “Паисий Хилендарски”, където бяха представени одобрените проекти за конкурса.

Изборът на 6-членното жури е бил доста труден заради многото и качествени предложения, дошли от хора с идеи и специалисти, съобразили се с историята, бита и традициите, както и с тенденциите за развитие на града ни.

Първите три проекта стават собственост на Общината. Вероятно в бъдеще при финансова възможност и класираните на второ и трето място проекти ще бъдат осъществени, като се има предвид, че Самоков има няколко важни входно-изходни пътни артерии.

Спонсори на конкурса са били самоковските фирми “Самел – 90”, “Монтажи 64”, “Бороспорт” и “Маркан”. Те са осигурили и наградите.

На самата изложба присъстваха и част от участниците в конкурса. Г-н Чолаков  получи плакет и диплом.

2 Comments

  1. Васко

    Несполучлив избор. Прекалено едромащабно. Изключително агресивни форми. Напълно затваря погледа на шофьора за видимостта по кръстовището. Слаб проект.

  2. Анонимен

    И на мен не ми харесва, прав си. Създава вражеска атмосфера, като на война. Толкова ли не могат младите ни архитекти да мислят с главите си… А да не говорим за тези, които са го избрали… Българска работа!

Leave a Reply