Новини, Шарен свят

Много забавления и емоции за деца и младежи на „Лаго фест 2019”

Тази пролет Международният ден на детето 1 юни бе отбелязан по по-различен и запомнящ се начин. Празникът бе честван в Туристическата градина в рамките на първия „Лаго фест”, организиран от фондация „Сийд” и „Хъб-а” с помощта на доброволци и с подкрепата на Общната.
На самия 1 юни кметът Владимир Георгиев поздрави децата и техните родители и пожела на всички да запазят детското в себе си. „Така светът ще бъде по-хубав”, добави Георгиев. Той поздрави и Александър Вуков – бащата на тризначките, родили се през октомври м. г. в Самоков. Кметът подари три миниколички на щастливото семейство по случай първия 1 юни на трите дечица.
Аниматори забавляваха почти два часа малчуганите, дошли в парка. В забавните игри и приключения участваха с желание и родители. Най-малките се занимаваха и в детските работилници за изработвне на различни причудливи сувенири и за всичко друго, което им роди въображението. Въртележка и замък едва смогваха да поемат многото желаещи. Разбира се, на сергиите пък имаше безброй лакомства, балони, играчки.
В Туристическата градина за „Лаго фест” бяха монтирани дървени барове и кътове за презентации. Поставени бяха цветни арт инсталации и произведения на стрийт изкуството, монтирани бяха хамаци.
Началото на фестивала бе дадено още в петък, на 31 май, с фермерски базар и базар на производителите на био храни. За тази цел бяха обособени цели десет сергии.
Вечерта, на новата сцена в парка, бе даден и първият концерт на фестивала. Изявиха се групите „Дайо” и  „Дед менс хет”. Въпреки дъжда много младежи подкрепиха изявата на младите изпълнители.
Вечерта на следващия ден празникът завърши с концерт на джаз изпълнителката Бояна Желязкова, младите рапъри от „Рууф Римс” и ветерана в жанра Спенс.

Leave a Reply