Много награди от Созопол за „Лунни лъчи” и „Дилижанс”

Отлично се представиха вокално-инструменталният състав „Лунни лъчи” и вокалната група „Дилижанс” към читалище-паметник „Отец Паисий-1859” на националния фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта” в Созопол. За трета поредна година двете формации впечатлиха журито и всички слушатели и зрители с изпълненията си.
Във фестивала участваха 23 групи и индивидуални изпълнители. Жури, съставено от Ангел Иванов, музикален педагог, Цветанка Кехайова, диригент, и Красимир Кръстев, ръководител на групи, оцени участниците и присъди три отличия на „Лунни лъчи”: първа награда – златен медал, на Ирина Атанасова за солово изпълнение, втора награда – купа, за цялостно изпълнение на група, и трета награда – сребърен медал, на Благовест Ангелов за солово изпълнение. Ръководител на „Лунни лъчи” е Цветан Ангелов.
Първа награда – златен медал, заслужи и „Дилижанс” с ръководител Димчо Тосков за трио със съпровод на симбек.
Ръководството на читалището благодари на участниците и ръководителите на двете групи за отличното представяне и им пожела още много успехи.
Междувременно, на 14 и 15 юни, Община Пазарджик и местното читалище „Виделина-1862” организираха за 15-и път в този град фестивалът за стара градска и забавна песен „Георги Шаранков”. Този фестивал не с конкурсен характер и двата дни се превърнаха в чаровен празник на песента.
Поканени бяха 8 представителни състава от цялата страна. По традиция „Лунни лъчи” и „Дилижанс” изпълниха половинчасова програма в заключителния етап на фестивала. Публиката не само бурно аплодираше, но и припяваше с изпълнителите. След като изпълниха предварително подготвената програма публиката не пусна нашите състави от сцената и те изпълниха още две песни.
Благодарим на домакините за прекрасната организация и ентусиазма, който е заразяващ. Впечатляващи бяха и заключителните думи на Карамфила Григорова, организатор и водеща на фестивала: „Дано успеем да предадем този пламък и на децата си, дано те да продължат традицията и да не позволят тези прекрасни песни да бъдат забравени.”

Теменужка Янкова
секретар на читалище-паметник „Отец Паисий”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*