Много отличия за учениците от СУ „Отец Паисий”

Учениците от СУ “Отец Паисий” се окичиха с 8 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала от състезанието “Математика без граници”.
Буквално блестящо пък по преценка на специалисти е представянето на учениците на първия кръг на националното състезание по български език и литература, ежегодно организирано от Сдружението на учителите-филолози.
За втория кръг са се класирали първолаците Кристина Зърнева, Дария Ганджулова, Георги Тосков, Георги Чалъков, Андриян Каймаканов, Маргарита Иванова, Ивон Русинова, Елиз Йорданова и Александър Вуков с кл. ръководител Екатерина Ковачева, второкласничката Анна-Мария Стринска с кл. рък. Магдалина Иванова: третокласниците Мария Петрова, Мариела Благоева, Бояна Пенева, Иван Тодоров и Михаил Пенев с кл. рък. Надежда Керефеина, учениците от 4 клас Ивелина Каньова, Радина Пейчева, Калоян Чаушев, Иван Иванов и Яница Гайдарова с кл. рък. Антоанета Механджийска.
За втория кръг са се класирали и Ели Мишева от 6-б клас, и Лияна Чифлиджанова от 11-а клас.
На ежегодното състезание “Моята родина” пък Михаил Пенев от 3 клас е завоювал златен медал с максимален брой точки, съученикът му Калоян Серафиев е отличен със сребро, а Яница Гайдарова от 4 клас – с бронз.

х х х

Четвъртокласниците от училището участваха в кампания „Засаждаме бъдеще”, организирана от Daikin заедно с www.gorata.bg. Учениците разбраха, че засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем, и въздуха, който дишаме. Децата спечелиха 30 заготовки и материали за засаждане и 25 дръвчета. Заготовките вече са засадени.
Така се осъществи едно от начинанията в рамките на „Най-големият урок в света”, чиято цел е Земята да стане по-добро място за живеене. Другите начинания включват изработването на екокалендар, презентация „Природата – това сме ние”, запознаване с билките, участие в Празника на картофа, почистване на училищния двор. Предстои през февруари догодина да се организира модно ревю с използването на рециклирани материали. Ще се поставят къщички за птици в двора на училището и в Лаго. Ще се състои екопоход и ще се изработи екологична карта на училището. Планира се още през пролетта да бъдат организирани конкурс за рисунка и киноложка изложба. Ще бъде подготвена и специална брошура. Учениците ще разчитат и на помощта на своите родители и приятели.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*